Temperatur

Temperaturen är viktig när man brygger och dricker kaffe. Du vill ju inte bränna tungan på första smaken och sen lida igenom resten. Och du vill heller inte vänta i 10 minuter för att det ska svalna.

 

Ett bra sätt för att få rätt sluttemperatur är att använda sig av en Aeropress.

 

Koka vattnet till fullt uppkok och sedan under tiden du tar kastrullen från spisen till aeropressen hinner vattnet svalna till ca 90 grader och sedan svalnar de ytterligare 10 grader under extraktionen. När kaffet pressas så kommer den slutliga temperaturen i koppen bli ca 60 grader vilket är perfekt för att drickas direkt.

 


Kommentarer
Postat av: Felicia ♫

sv: förlåt för sent svar igen :S har haft fullt upp hela veckan så har inte haft tid för att svara ... okej :) hur mår du? kram <3

2011-10-14 @ 19:25:23
URL: http://feliciadimitri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Kontakta mig
RSS 2.0